KTIA hírek

A KTIA Hivatalos weboldala:

ktia.kormany.hu

 

A kormány tagjainak feladat és hatásköréről szóló 152/2014. (VI. 6.) Korm. rendelet 4. § 8. pontja értelmében 2014. június 6-tól a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormány kutatás-fejlesztésért és technológiai innovációért felelős tagja, így 2014. június 6-tól a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap feletti rendelkezési jog is a Miniszterelnökséget vezető minisztert illeti. 2014. június 6-tól a Kutatási és Technológiai Innovációs Alappal kapcsolatos közreműködői feladatokat szintén a Miniszterelnökség látja el.

 

A közreműködő szervezetek útján ellátott feladatok központi költségvetési szerv által történő átvételéről szóló 96/2014. (III. 25.) Korm. rendelet 1. § (1) ac) pontja értelmében, 2014. április 15-i hatállyal a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. által ellátott, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alappal kapcsolatos feladatokat a gazdaságpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium (NGM) vette át.

A Technológiai start-up ökoszisztéma építés tárgyú pályázathoz (Start-up_13) tartozó Akkreditált Technológiai Inkubátorok:

-       ACME Labs Zrt.

-       Aquincum Technológiai Inkubátor Zrt.

-       Digital Factory Zrt.

-       iCatapult Technológiai Inkubátor Zrt.
 

Kapcsolódó hírek:

innoteka.hu

Pályázati kiírás:

LINK

 

A kormány támogatja a kutatás-fejlesztés erősítését

2013. december 10.

LINK

vg.hu

hirado.hu

hvg.hu

 

Három munkanap alatt 62,5 milliárdos igény a 20 milliárdos pályázatra

2013.12.08

LINK

 

PIAC_13 Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása program keretében támogatott pályázatok listája

2013. november 29.

LINK

 

Egy kézbe kerülnek az innovációs források

2013. november 28.

Jövő év elejétől a Nemzetgazdasági Minisztérium kezeli a kutatás-fejlesztésre és innovációra szolgáló uniós és nemzeti forrásokat is - mondta a Magyar Innovációs Klub rendezvényén Cséfalvay Zoltán, az NGM parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten

LINK

 

Milliárdokkal az innovációért

2013. november 26.

 

A parlament minapi döntése értelmében a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap a Nemzetgazdasági Minisztérium alá kerül, ezzel pedig összhangba kerülnek a hazai és uniós források.

Tovább a cikre:

https://www.portfolio.hu/gazdasag/milliardokkal_az_innovacioert.192209.html